Agenda

Expositie van zondag 25 oktober t/m 22 november bij Galerie Oocker

Van zondag 25 oktober t/m 22 november exposeren we een nieuwe collectie schilderijen van: Marta Shmatava en Paul Rouwette

dweww

Marta Shmatava

Omdat haar vader een kunstenaar was kwam Marta Shmatava al vroeg in aanraking met kunst. Op de kunstacademie van Wit-Rusland kreeg ze een grondige opleiding in tekenen en schilderen en ze slaagde er in 1991. In haar doeken brengen de prachtige, heldere kleuren gevoel en stemming over. Blauw zoals de lucht en ruimte. Groen zoals de lente leven en ontwikkeling. Rood zoals de vergankelijkheid in de herfst, maar ook van toekomstig leven en activiteit. Inspiratie vindt ze in de mens: mens en de tijd, mens en de natuur, mens en meditatie. Marta Shmatava vindt het facinerend om het mysterieuze innerlijke van de mens te ontdekken zoals gedachten, fantasieën, ervaringen en gevoelens, en deze te vertalen in haar doeken. Zo zal ieder voor zichzelf de werken van Marta kunnen interpreteren. Het talent om de mooie dingen in het leven te zien en te waarderen is een grote gave is van de mens. Als kunstenaar heeft ze dan ook de mogelijkheid om dit door haar schilderijen te communiceren met huidige en toekomstige generaties. “Ik zou graag willen dat deze interactie aanleiding zal geven tot geluk, hoop en optimisme”, aldus Marta Shmatava.

http://www.oocker.nl/kunstenaar/marta-shmatava/

 

pr

Paul Rouwette  

Op de academie voor Schone Kunsten in Antwerpen wordt Paul Rouwette (1955) geschoold op traditionele leest. Ook anatomie was daar een belangrijk onderdeel van. In het begin experimenteert hij met diverse onderwerpen. Dan kiest hij na enige tijd de vrouw als onderwerp in zijn schilderijen. Omdat hij hier zeer succesvol mee is krijgt hij ook veel portretopdrachten. In het buitenland krijgt hij veel waardering voor zijn impressionistisch geschilderde werken met vrouwen in een theatrale stijl. In de loop der jaren verandert zijn stijl van impressionistisch naar expressief, het kleurgebruik wordt krachtiger, en het werk word semi-abstract. Nu schildert hij geheel abstracte doeken maar wel met de ambachtelijke technieken waar hij ervaring mee heeft. Ook past hij nieuwe technieken toe waardoor hij ook in deze schilderijen een eigen stijl ontwikkelt. Maar toch blijft zijn specifiek kleurgebruik een herkenbare factor. Paul Rouwette schildert in prachtige olieverftinten met palet en penseel, en zoekt naar eenheid in abstracte elementen. Door dit alles in oorspronkelijke composities te plaatsen hebben zijn doeken een tijdloze beleving. Exposities in Nederland, België, Duitsland en de en de Verenigde Staten van Amerika.

http://www.oocker.nl/kunstenaar/paul-rouwette/