Agenda

Duo-expositie van 02 04 – 15 05

 

In deze expositie tonen we werk van Ada van Wonderen en Henk van Trigt. Beide kunstenaars maken abstract werk en zoeken en vinden een mooie balans tussen geometrische abstractie en gevoel.

 

Openingsborrel

U bent van harte uitgenodigd voor de openingsborrel op 3 april van 15 – 17 uur in galerie grooots. De kunstenaars zijn aanwezig.

Adres: Breestraat 23, 5256 ED Heusden.

 

Ada van Wonderen Nassamloos

warmbloedig abstract

Ada van Wonderen uit zich in een geometrische vormentaal in natuursteen. De vormen hebben verwantschap met een architectonisch en/of dierlijk figuur. Ze richt zich op de kern. Alhoewel haar beelden strak ogen zijn er kleine nuanceringen zichtbaar die zich prijsgeven nadat u het beeld wat langer op zich hebt laten inwerken. Deze nuanceringen geven de beelden een ziel mee. Ada omschrijft haar werk als warmbloedig abstract.

 

 

 

 

 

Henk van Trigtdsos

concrete kunst   

Het werk van Henk van Trigt staat in de traditie van de kunstenaars van De Stijl, de invloedrijke Nederlandse kunstbeweging opgericht in 1917, waarvan o.a. Piet Mondriaan en Theo van Doesburg deel uitmaakten. Hij toont geometrisch-abstract werk waarin hij streeft naar zuiverheid en schoonheid in vorm en kleur. Het geometrisch rationele element staat in dienst van het gevoel voor harmonie. Het voortdurend zoeken van het evenwicht maakt zijn werk bijzonder.