Agenda

Oeuvre expositie met bronzen beelden van Eric Goede t/m 26 maart 2017

Tot en met 26 maart 2017 is het mogelijk om een zeer uitgebreide collectie bronzen beelden van Eric Goede te zien in Galerie Oocker. Goede staat bekend om zijn creatieve bronzen beelden, en hij krijgt vooral de laatste jaren steeds meer nationale en internationale aandacht.

De expositie kunt u bezoeken in Heusden aan de Maas op de botermarkt 17, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur, de toegang is gratis. De collectie omvat ruim 20 werken en geeft een goed overzicht van zijn oeuvre.

Eric Goede (1948) volgde een lerarenopleiding in Amsterdam en een kunstzinnige opleiding in Culemborg. Hij begon zijn artistieke carrière als schilder, tekenaar en docent. Hij gaf onder andere les in Culemborg, aan de Volksuniversiteit Utrecht, en aan een beeldhouwerscollectief. In 1995 nam hij het besluit zich totaal aan het beeldhouwen te wijden. Voor die tijd uitte hij zijn creativiteit vooral in het maken van portretten en modeltekenen. En daarna in het werken in steen. Maar zijn liefde gaat toch uit naar het creëren van bronzen beelden. Deze techniek biedt hem de mogelijkheden om het sierlijke, gracieuze en dynamische uit te drukken. Graag legt hij de vitale beweging vast in een streven naar perfectie. Eric Goede zoekt naar levenskracht en vitaliteit. Zijn sculpturen stralen inderdaad een bijna grenzeloze perfectie uit. En tegelijkertijd lijken de figuren kwetsbaar, gevoelig en vooral sensueel. Alles doet hij zelf, het hele proces van contramallen maken tot het patineren. Deze afwerking van het brons is daarom ook heel persoonlijk. Het is veel werk: ja, een ambacht. Zijn uitdaging is om een perfect afgewerkt beeld te leveren. Eric heeft geëxposeerd in Nederland, België, Spanje en Polen.

VOOR MEER INFO GA NAAR http://www.oocker.nl/